Skip to main content
Predikant Opstandigskerk NGK Brunssum - Treebeek

Ds. Eppie Hooghiemstra

Predikant Opstandigskerk

Mijn naam is Eppie Hooghiemstra. Ik ben geboren in het Friese Noardburgum op 28 september 1972 in een gezin van 2 oudere zussen en drie jongere broers. Sinds mei 2022 ben ik als predikant bevestigd aan de Opstandingskerk te Brunssum Treebeek. Dit is mijn eerste gemeente waaraan ik verbonden ben.

In de jaren daarvoor heb ik gewerkt in de zakelijke dienstverlening als bankier. Maar in 2018 ben ik gestart aan opleiding voor de predikant aan de Theologische Universiteit te Kampen (Kerkelijke Route naar predikant).

Als bankier merkte ik dat het veel waardevoller is, en dat het veel dieper gaat, om met iemand te spreken over het evangelie dan over een zak geld. Immers een zak geld is volgend jaar weer leeg, maar het evangelie behoudt waarde voor eeuwig! Als je in Christus gelooft, ken je eeuwig leven en krijgt je leven hier al vernieuwing, perspectief en hoop. Want je mag het voedsel ontvangen dat nieuw maakt en voor altijd verzadigd!

Ik ben getrouwd met Hilde en samen hebben we vier kinderen. De jongste, Jildou is met ons mee verhuisd vanuit het noorden naar het zuiden van het land. Hilde is werkzaam in het onderwijs. Samen wonen we in Brunssum, dichtbij de Opstandingskerk.

De omgeving van Zuid Limburg is niet alleen een prachtig heuvellandschap, maar de mensen staan hier ook open voor het goddelijke. In een omgeving waar veel mensen katholiek van naam zijn, is er een zoektocht naar iets dat waardevol en betekenisvol is. Iets ook dat je als mens hoop en perspectief geeft; Gods evangelie van Christus die redt en vrede brengt, die boodschap is hier broodnodig.

Het is een evangelie dat niet weggestopt moet worden, maar juist zichtbaar moet zijn. Ook in Zuid Limburg. Een licht moet gezien worden (Matteüs 5, vers 14-17). Telkens opnieuw ontmoeten we nieuwe mensen bij ons. Mensen, oud en jong, die voor het eerst een kerk op zoeken op zoek naar diepere betekenis in hun leven.

Als je dit leest en je wilt wel eens een dienst bij ons meemaken, aarzel dan niet, je bent altijd van harte welkom in onze kerk.

Als geloofsgemeenschap hebben we een geweldig mooie boodschap: vergeving en een eeuwig leven voor ieder die gelooft in Jezus, Gods eigen Zoon!

Contact

Als je dit leest en je wilt wel eens een dienst bij ons meemaken, aarzel dan niet, je bent altijd van harte welkom in onze kerkdienst.
En ik ben altijd bereid je te woord te staan.
Mail/app/bel gerust.

Eppie Hooghiemstra
Schubertstraat 11
6444 BB Brunssum

Telefoon: 06 38979255
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Mijn blog