Skip to main content
Bijbelstidie Opstandingskerk Brunssum Treebeek

Bijbelstudie

Dat is groeien in geloof

Binnen onze gemeente neemt Bijbelonderwijs voor jong en oud altijd een belangrijke plaats in. Door hier op in te zetten kan iedereen groeien. Groeien als mens en als groep. Dat is niet altijd makkelijk met verschillende karakters en levens. Door elkaar blijvend op te zoeken, en veel te bidden, en te praten komen we dichter bij God en bij elkaar. We zien en ervaren hier de niet te onderschatten kracht van de Geest in .

Preekbespreking jaarthema

Jaarthema

Elk kerkseizoen wordt een jaarthema uitgewerkt. In dit jaarthema wordt aan de hand van een aantal preken een onderwerp uitgediept. Dit seizoen bijvoorbeeld is ons jaarthema Deel je leven. In het verleden hebben we onder andere thema’s gehad over: samen op reis, genieten, omzien naar elkaar en kerk in 2030.

Naast aandacht in de zondagse kerkdiensten, worden er ook nog andere activiteiten om het thema heen georganiseerd. Er worden kleine groepjes gevormd die elkaar ontmoeten om de preken bespreken. Vaak in combinatie met een maaltijd. Daarbij ook wandelingen, filmavonden, sing in en zelfs een opruimdag in de buurt.

De organisatie wordt mogelijk gemaakt door de jaarthema commissie.

Vrouwen Bijbelstudievereniging

Vrouwen bijbelstudie vereniging

Er zijn twee verenigingen, een ochtend- en een avondvereniging.
We komen bij elkaar bij iemand thuis om een bijbelgedeelte of een bijbels thema te bespreken.

De ochtendvereniging komt om de 14 dagen op donderdagmorgen van 9.45 - 11.45 uur bij elkaar.
De avondvereniging vergadert op maandagavond van 20:00 - 22:00 uur, om de 2 à 3 weken.

Als je zin hebt om met ons mee te doen, van harte welkom! Natuurlijk ben je ook welkom om eens een keer te komen kijken.

Alhpa Cursus Brunssum - Treebeek

Alpha cursus

Een kennismaking met het christelijk geloof

Wil je meer weten over het geloof? Dan is de Alpha cursus wat voor jouw. Samen met een groep aan de slag om meer te weten te komen over God, Jezus en de Geest. Elk kerkjaar melden zich weer nieuwe mensen die meer willen weten over de Kerk.

De Alpha cursus is een laagdrempelige cursus voor mensen die meer willen weten over het geloof. Vaak wordt de bijeenkomst gestart met een maaltijd. Vervolgens een inleiding en bespreking in kleine groepen. In deze groepen is het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt.

De laatste jaren wordt samen met de Baptisten Gemeente in Brunssum opgetrokken. De groepen worden aangestuurd door kerkleden. Deze leden zetten zich graag in om meer over het geloof te vertellen. De ervaring is ook dat er uit de cursus mooie vriendschappen mogen ontstaan.

De Alpha cursus duurt 10 weken plus een weekend weg. Deelname is kosteloos. 

Meer weten over geloven?

Wil je meedoen met ons, of heb je vragen over de Bijbel, over God of over geloven!